photo nav-deel1.png photo nav-deel2.png photo nav-deel3.png photo nav-deel4.png photo nav-deel5.png photo nav-deel6.png photo nav-deel7.png photo nav-deel8.png photo nav-deel9.png photo nav-deel10.png photo nav-deel11-neew.png

28 September 2012

Live report: Moss

Mijn avond gisteren was goed gevuld! Zo had ik een intro diner met school in een studentencafé in Amsterdam en 's avonds mijn eerste concert na Lowlands in mijn eigen Patronaat! Mijn kaartje voor de Amsterdamse band Moss lag al maanden thuis in de la, wachtend om op 27 september eruit gehaald te worden. Ik had ze nog niet eerder live gezien (op Lowlands was het óf Moss óf Boy & Bear.. *wie heeft die bands tegelijkertijd gepland?! ;-) dus ik was natuurlijk super nieuwsgierig! Ik werd al compleet weggeblazen bij Pinkpop dit jaar, en kun je nagaan, dat was op tv! Nu speelden ze dus (onterecht naar mijn idee) in de kleine zaal van het Patronaat, vlak voor m'n neus. Hun voorprogramma The Secret Love Parade was ook erg gaaf en deed me denken aan Warpaint en The xx. Maar goed, rond kwart voor 10 kwamen ze op en kon het concert beginnen! Ze begonnen met een aantal nieuwe nummers van hun laatste cd Ornaments, waarvan The Hunter, vind ik, één van de beste nummers is. Daarna wisselden ze wat meer af met het tweede album Never Be Scared/Don't Be A Hero, die ik inmiddels zo vaak heb geluisterd dat ik daar alles van ken. Wauw, wat blijft dat toch een fantastisch album! Lekker alternatief, hou ik van! Ik stond bij ieder nummer te genieten en zag dat mijn moeder het ook helemaal te gek vond (ah!) Er gebeurde iets op dat podium waardoor ik bijna bij ieder nummer in trance was. Het licht vond ik heel mooi gedaan en paste perfect bij de muziek. Ook de muzikanten, die stuk voor stuk geweldig waren, speelden met zoveel gevoel en beleving. En dan heb je natuurlijk frontman Marien nog, die een paar keer zijn bril verloor omdat hij in strijd was met zijn gitaar (en het eigenlijk wel prima vond zonder). Zijn prachtige, kraakheldere stem kwam bij het eerste nummer gelijk al bij mij binnen en kan ik nu nog steeds niet uit m'n hoofd krijgen. Kortom, het was weer een concert van topniveau! Dit overtreft echt alle Nederlandse bandjes die ik tot nu toe gezien heb. Na afloop hebben we nog even een praatje gemaakt met de drummer en gitarist en heeft mijn moeder de cd gekocht (ik had 'm natuurlijk al ;-) en ik kreeg er gratis (omdat we geen geld genoeg hadden voor allebei :'-) een canvastas met het Ornaments-logo erop erbij! :D

27 september gaat voor mij zeker de geschiedenisboeken in als: 'Een geslaagde dag'. Zometeen op de borrel bij familie en dan mag jij drie keer raden wat wij onderweg in de auto gaan opzetten.. ;-)

Heel fijn weekend bloggers en tot snel!

Liefs Lisa





19 September 2012

BOTM #13: Ane Brun

BOTM: Oftewel "Band Of The Month" is een maandelijkse column waarin ik verschillende bands en artiesten aan je voorstel. Ik laat je kennis maken met het verhaal achter de band, wat ze tot nu toe bereikt hebben en natuurlijk een paar video's zodat je een impressie krijgt. Deze maand in BOTM: Ane Brun!



Ik hoefde niet lang na te denken wie deze maand "BOTM" zou worden. De eer gaat naar de Noorse singer-songwriter Ane Brun. Vorige maand live gezien op Lowlands en daarvoor nog nooit iets over haar gehoord. En dat terwijl ze al ruim tien jaar actief is en meer dan acht albums heeft uitgebracht. Daarnaast is het lang geleden dat we een vrouwelijk artiest in deze column hadden. Kortom, redenen genoeg om deze blonde dame met de helderste blauwe ogen die je ooit gezien hebt, onder de loep te nemen.



Ane Brunvoll (zoals ze voluit heet) werd op 10 maart 1976 in Molde, Noorwegen geboren. Haar ouders zijn in het dagelijks leven allebei muzikant. Haar talent heeft ze dus niet van een vreemde. Toch speelde muziek pas op een latere leeftijd voor haar een rol. Ze verlaat haar geboorteplaats rond 1995 en hopt van Barcelona in Spanje tot Oslo en Bergen in Noorwegen. Tussen haar studie Rechten en haar Spaanse lessen door schrijft ze haar eigen nummers en verdient ze haar brood met het werken in platenzaken en bars. Na een paar jaar schrijven en optreden in Bergen verhuist ze in 2001 naar Stockholm, Zweden om haar muzikale carrière naar een hoger niveau te tillen. In 2002 brengt ze haar eerste studioalbum Spending Time with Morgan uit. Het album valt onder het platenlabel DetErMine en wordt in 11 landen uitgebracht.



Uiteraard doet Ane een grote tour door Europa maar stopt er al vrij snel mee vanwege gezondheidsproblemen. Na een pauze van een half jaar staat ze weer op de planken en brengt een jaar later (2005) haar tweede album A Temporary Dive uit. In 2006 staat het album in de schappen in Groot-Brittannië en Noord-Amerika en vanaf 2007 kun je de cd zelfs in Japan kopen. Naast de wat meer donkere nummers is er ook plek voor wat uitblinkers, waaronder het duet met de Canadese singer-songwriter Ron Sexsmith (Song No. 6). A Temporary Dive krijgt goeie recensies en veel nominaties. Daarnaast is Ane dat jaar genomineerd voor de Norwegian Grammies in de categorie 'Best Female Artist'.



Omdat de duetten en samenwerkingen met andere bands en artiesten in het verleden erg goed aansloegen bracht Ane in 2005 Duets uit. Op dit album is naast haar duet met Ron Sexsmith, onder meer duetten met Syd Matters (Franse band) en Teitur (Deense singer-songwriter) te horen. Het nummer Lift Me met de Noorse rockband Madrugada leverde haar zelfs een Grammy Award op. De jaren daarna is Ane continu op tournee met een steeds weer wisselend repertoire. Zo speelt ze de ene keer met een enorme band met strijkers en andere orkestliederen en vervolgens weer vrij intiem met een klein bandje van een paar man. Ook doet ze regelmatig solo-optredens met slechts alleen haar akoestische gitaar. Zo is ze tenslotte ook begonnen. In 2008 brengt Ane Brun Changing of the Seasons uit waar Nico Muhly van Antony and the Johnsons akkoorden voor schreef. Daarnaast is de muziek van dit album gebruikt in de film The Reader met Kate Winslet.



In 2009 stond Ane Brun in de Stockholm Concert Hall. Dit concert is opgenomen en uitgebracht op DVD. Ook maakte ze zich dat jaar hard voor het klimaat en organiseerde het No More Lullabies concert. Tijdens dit zeven uur durende concert traden onder meer uit Zweden Robyn, Loney, Dear, Titiyo en Benny Andersson van ABBA op. Dit gebeurde allemaal op de International Day of Climate Action op 24 oktober 2009. Deze grote actie kreeg flink wat publiciteit en is dus met succes geslaagd. Een jaar later is Ane te horen op het nieuwe album (New Blood) van Peter Gabriel met wie ze ook op tournee gaat. Eind 2011 brengt Ane Brun haar zesde studioalbum It All Starts With One uit en heeft ze momenteel samenwerkingen lopen met Peter Gabriel en Jamie Cullum.



En dan zijn we door de informatie heen! Best een hoop dit keer, maar dat mag ook wel voor een artiest als Ane Brun. Man, wat stond ik versteld na het zien van haar optreden op Lowlands. Zo magisch en meeslepend dat ik volledig in trans was. Nooit geweten dat het zo'n indruk op mij zou maken. Maar goed, om af te sluiten laat ik je niet een lijstje met nummers horen (wat ik normaal gesproken doe) maar een serie aan videoclips van haar laatste album. Deze vier clips hebben één verhaal wat ik al best bijzonder vind omdat ik geen één band of artiest ken die dat gedaan heeft. Kijk mee en geniet! En ik zeg: tot de volgende BOTM!







12 September 2012

AOTM #5: Luxurious apartment in Copenhagen

Dit prachtige, ruime appartement is gelegen in het hartje van Kopenhagen. Het is bekleed met houten planken van het Deense merk Dinesen. De Britse architect Anouska Hempel is verantwoordelijk voor de renovatie van de woning. Zij heeft onder meer het Londense Hempel Hotel onderhanden genomen waar ook de houten planken van Dinesen zijn gebruikt. De bewoner van dit bijzondere appartement woonde eerder al in steden als Londen en Los Angeles en heeft een paar jaar geleden dit bijzondere optrekje gekocht. Daarbij heeft hij nauwlettend het project en de vijf jaar durende renovatie gevolgd. Hij heeft een duidelijke rol gehad wat betreft de inrichting en de materialen die zijn gebruikt. Het uiteindelijke resultaat is een licht appartement met een minimalistische uitstraling en een kalme, warme stijl. Naast de vloer is ook de lange eettafel, het extra bed in de tweede slaapkamer, wandplanken en salontafels van Dinesen hout gemaakt.







Source

10 September 2012

Film: 127 Hours

Gisteren, op een doodnormale zondagavond besloten mijn zusje en ik om een film te kijken. We kozen uiteindelijk allebei voor 127 Hours omdat we daar goeie verhalen over gehoord hadden. Toen hij eenmaal afgelopen was wisten we niet dat hij zo'n indruk op ons zou maken! We kenden het verhaal erachter dus je weet wat er komen gaat, maar de manier waar op en hoe ze daar een spanning weten op te bouwen is werkelijk briljant. Ook gaat alle lof uit naar James Franco, wat naast een schatje ook echt een topacteur is. Ja, deze film kan ik je zeker aanraden als je 'm nog niet gezien hebt. De trailer vind ik ook erg mooi (met name het einde met één van de mooiste nummers allertijden: The Funeral van Band Of Horses).


9 September 2012

Musthave: Designer pillows

Hoe leuk zijn deze Adobe kussens?! MySuiteStuff.com is het merk achter deze bijzondere kussens gemaakt voor de échte creatievelingen van deze wereld. De kussens zijn 30 x 30 cm en verkrijgbaar in alle Adobe logo's. Daarnaast hebben ze ook minikussentjes van 10 x 10 cm én iPhone apps-kussentjes in dezelfde maat. Alle kussens van MySuiteStuff zijn met de hand gemaakt en zijn heerlijk zacht door het fijne fleece laagje wat erop zit. Ik zeg alvast: Slaap lekker! ;-)




Source

7 September 2012

First week at school

Hello bloggers!

En zo is er weer een week voorbij gegaan! En wat voor één! Deze week was namelijk de eerste week op mijn nieuwe school. Misschien heb ik het verteld, misschien niet maar ik ben zojuist begonnen aan de opleiding Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben heel blij en trots dat ik deze studie mag doen. Ik heb er maandenlang naar uitgekeken en deze week was het dan eindelijk zover. Het begon eigenlijk vorig weekend al met een gezellig introkamp waar je je voor kon opgeven. Tijdens dit weekend heb ik veel nieuwe mensen ontmoet en deden we daarnaast leuke activiteiten en bouwden we 's avonds met z'n allen een feestje! Maar maandag 3 september was het back to reality en ging de studie écht van start. We zijn natuurlijk begonnen met kennismaken en meteen daarna aan het project "CMD Aan" begonnen. Dit is een teamproject waarbij je leert samen te werken en bezig bent met het realiseren van je idee. Ik ga niet in details treden maar het is een leuk en spannend project kan ik je vertellen! Deze week zijn we in ieder geval volop bezig geweest en hadden daarnaast verschillende hoorcollege's die met het project in verband staan. Kortom, een leuke, leerzame week. Door naar week 2!

Voor nu een heel fijn (zonnig en warm!) weekend en tot snel!

Liefs Lisa

*image via pinterest
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...