photo nav-deel1.png photo nav-deel2.png photo nav-deel3.png photo nav-deel4.png photo nav-deel5.png photo nav-deel6.png photo nav-deel7.png photo nav-deel8.png photo nav-deel9.png photo nav-deel10.png photo nav-deel11-neew.png

27 June 2012

Inside Design #7: Design House in Vietnam

In Inside Design neem ik je mee naar de mooiste woonhuizen ter wereld. We nemen een kijkje in het interieur, bekijken het pand van buiten en nemen de architect onder de loep. Van boerderijen tot woonboten, van villa's tot lofts. Laat je inspireren door al het moois wat voorbij komt!

Dit keer in Inside Design bekijken we een prachtig woonhuis in Azië. Dit pand is gelegen in Ho Chi Minh City (Vietnam) en heeft een woonoppervlakte van 255 m². Het is kort geleden opgeleverd (2012) en ontworpen door architectenbureau MM++ Architects. De doelgroep is een echtpaar en hun drie jonge kinderen. Het huis heeft een open en leefbare uitstraling. Hier is expres voor gekozen om de samenhang tussen de ruimtes goed zichtbaar te maken. Je komt binnen in de hal/woonkamer/keuken, stapt vervolgens een soort binnenplaats binnen die leidt naar de bad- en slaapkamers. Op de eerste verdieping tref je nog twee slaapkamers aan, waaronder de master bedroom mét balkon. De uitdaging van dit project was om een hoogstaand designhuis te bouwen wat geen godsvermogen kost. De architectonische eigenschappen zijn dan ook niet heel bijzonder (betonnen muren, keramische tegels en een golfplaten dak). Dit terwijl er op meubels en apparatuur dan weer helemaal niet is bezuinigd.

Toch is het wel een woonhuis waar je zo in kan! Het groen binnen vind ik echt heel bijzonder en past bij een land als Vietnam. Ook de zwevende bedden hebben een Oosters tintje en doen het goed in de ruimte. Daarnaast is de keuken misschien wel de allergrootste eyecatcher van het huis. De zwarte koelkast en het lange raam vallen mij direct op en is helemaal high tech!














Foto's: Nam Bui

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...